Mozilla Firefox admin on 13 Jan 2007 01:03 pm
MsFirefox - Yeni internet browserımız !:)
Msfirefox.com ilk açıldığı zaman - tahminen bir kaç ay oldu- forumlar galeyana gelmişti. “Microsoft, Mozilla’yı satın aldı. Mozilla Firefox 2, Firefox’un son sürümü olacak” felan filan diye bir sürü lâf söylendi. Halbuki, bir web sayfasına yüzeysel bir bakış, böyle sonuçlar doğurabiliyor.
Msfirefox.com, güya Microsoft‘un Mozilla Firefox’u satın alması sonrası oluşacak, yeni internet tarayıcısı olacaktı. Ancak işin aslı, bir kaç internet çakalının sadece birkaç günde iyi trafik sağlayacak bir web site fikri idi. Ve bunu da gerçekleştirdiler.
Bu siteyi, web sitenin footer’ında her ne kadar Microsoft Corporation yazsa da - zannedersem, bu da başka bir şaka!- Google reklamlarından ve sol altta ki host reklamından - siteground.com affiliate linkine yönleniyor- anlaşılacağı üzere, biraz para kazanmak isteyen bir kaç gencin akıllı bir muzipliği olarak yorumluyorum.

Site üzerinde ilk günler, daha da komik şeyler vardı. Ancak, şimdi bile ana sayfada Msfirefox’un özelliklerini içeren bir kaç resim mevcut. Onlarda oldukça komik. Msfirefox’un görünüm resmi, Microsoft klasik görünümü ile Mozilla Firefox tabları birleşimi bir resim. Sayfa yazdırmalarda, gerçekten çok orjinal! Özellikle güvenlik en fazla göze gireni. Antivirüs programı, MS Firefox’a entegre edilmiş
İşin diğer komik yanları, download sayfasına girdiğiniz zaman göreceğiniz minimum sistem gereksinimleri:
Biraz Türkçeleştirme yaparsak;
Windows XP Professional x64 Edition
Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1)
Tüm Linux işletim sistemleri
Windows XP Service Pack 2 (SP2) - 873 MB
Windows XP Professional x64 Edition - 1680 MB
Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1) - 870 MB
Windows Server 2003 Service Pack 1 ia64 - 2180 MB
Yani, aşırı abartılmış! İşletim sistemini seçip go’ya bastığınızda “quick links” diye bir link geliyor.
Dediğimiz gibi, dilin kemiği yok. İnternette de meydan boş olduğu için, isteyen istediği şekilde Apple-IBM nikahı veya Koç-Sabancı birleşmesi için bile bir web sitesi yapabilir:)
Benzer postalar
on 22 Jan 2007 at 10:44 am 1.memo can diyor ki! …
S.a bende dün üye oldum site sahte farketim ben içinde yahaoo yada hotmail xss tarzı bi cookiestealer codu aradım ama bulmadım ne amaçla yaptıklarını halen çözemedim ama maill sitemi çalışıyor ve gayette güzell php ile yapılmış maill sitemi ne diyim şu ana kadar gördügüm en ii abartmıyorum en iyi görünümlü maill sistemi artık hangi maill scriptini editlemişler yada kendilerimi yazmış bilmiyorum ama hellal olsun keşke maill scriptinin ne odlgunu bilseydim eger mail scriptinin ne oldugunu bilen biri varsa bana pm ile messaj atarsa çok sevinirim
e-mail:ceza@nm.ru